Bate moz se i skolujes do nivoa gde se uchi taktichka dezinformacija?
Treba da si hyper ziveo u devedestim bio blizak tim krugovima da bi znao kako je funkcionisalo sve, specijalno benzin i cement...
Jedan od bivshih direktora bivshihj fabrika imao je nadimak Leukemija... "Gde dodje tu umire fabrika" i njegova chuvena rechenica " Ne izlazim iz cementare ako nisam dobar danas 10000 dm to bi bilo po tekucem kursu oko 5 000 jevra dnevno"
Ili da izrachunamo ovako Jedna cisterna na Bugarskoj granici sa propratnicom za Bosnu i Hercegovinu (koja nije bila pod sankcijama) krece za Paracin ( ne zeleznichka vec sleperska cisterna 25 tona)
1 Cena u Bugarskoj oko 50-70 feninga po litru
2 Ugradnja Bugarskih carinika od kojih su neki vozili i Porshe cena ide do 1 dm
3 Ugradnja nashih carinika (svi znaju vic o rodjendaju carinika) cena ide do 1,2 dm
4 Ugradnja svih ostalih leshinara ukljuchujuci i onog debelog Kertesa pa pratnja organizovana ponekad i naoruzana franko Paracin 1.5 dm
5 cena u Paracinu 3.5 dm za gradjane i ostalu boraniju
6 25 000 litara X 2 dm koliko je to para da napomenem dnevno se prodavalo ovoliko po pumpi ako ne vishe zavisno do sezone
7 Cena bezolovnog za gastarbajtere je ishla i do vrtoglavih 6-7 dm po litru da ne pocrkaju katalizatori dodushe na crno ne zvanichno...
Nagradno Pitanje
1 Kako to da niko iz ministrastva nije zaustavio svercovanje nafte i pohapsio ove utajivache poreza kao i chiste RATNE PROFITERE?
I BTW nisam znao da su ovi iz OMW tako revnosni posto me je jedan njihov sluzbenik pokrao za 55 evra prosle godien jer mi je reko da nije skinuo pare a ja sam proveravao tu karticu tek posle mesec dana cista lopovshtina i od tad kod shiptara ne kupujem gorivo vishe....